HP 6735s - zvuk pouze ve sluchátkách

bas

Dobrý den,
na notebook HP 6735s sem víceméně bez problému nainstaloval openSUSE 11, ale mám problém se zvukem. Zvuk hraje pouze ve sluchátkách, ale ne v reproduktorech (integrovaných v NB). Zkoušel sem alsamixerem všemožně hejbat s kanály, ale stále bez úspěchu. To semá v KDE i terminálu (při vypnutém KDE) Zvuková karta je: ATI Technologies Inc SBx00 Azalia a verze Alsy je 1.0.16-39.1 ...Díky za nějaké rady

Komentáře

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
    bas
    Tak jsem to nakonec

Tak jsem to nakonec rozchodil, do /etc/modprobe.d/sound stačí přidat options snd-hda-intel model=laptop .... snad to někomu pomůže.

gobbl3r (bez ověření)

Dik moc..sem rad ze ma nekdo zkusenejsi jak ja stejny NB i system :-D hodne to usnadni praci.. :)

friedl_jan
    Co takhle LiveCD

Ahoj, nezkousel jsi nahodou nejake LiveCD? Tam zjistis jestli dokaze alsa ovladat ty tve integrovane bedynky (asi nejlepsi Knoppix). Take zjistis jake moduly maji zavedene.

Jinak je to docela divne, ze hraje jen pres vystup na sluchatka. Jeste si zkus pustit kmix, pridej si kanal Speaker (ikdyz ten ma alasmixer taky) a podivej se, v jakem je stavu.

Ahoj a hodne zdaru Honzik

bas
    Ahoj, zkoušel sem

Ahoj, zkoušel sem FEDORAliveCD, tam to hraje dobře i se starší verzí ALSI.

friedl_jan
    Tak posledni co me napada

Tak posledni co me napada, je jestli jsi zkousel spustit konfiguraci alsy. Pod rootem pustit alsaconf, tam ti to detekuje kartu.

Zkusil jsi porovnat nastaveni a detekci hw ve Fedore oproti Opensuse?

Honza

Bagr
    mám stejnej problém :-/

mám stejnej problém :-/

bas
    Zjistil sem, že problém

Zjistil sem, že problém vyřeší překompilovaní alsi, ale to mi nejde a hlásí mi to tuto chybu:
    make
    make dep
    make[1]: Entering directory `/usr/src/alsa-driver-1.0.17'
    make[2]: Entering directory `/usr/src/alsa-driver-1.0.17/acore'
    copying file alsa-kernel/core/info.c
    /usr/src/alsa-driver-1.0.17/utils/patch-alsa: line 22: patch: command not found
    make[2]: *** [info.c] Error 1
    make[2]: Leaving directory /alsa-driver-1.0.17/acore'
    make[1]: *** [dep] Error 1
    make[1]: Leaving directory `/usr/src/alsa-driver-1.0.17'
    make: *** [include/sndversions.h] Error 2

bas
    tak alsu sem zkompiloval,

tak alsu sem zkompiloval, ale porad to hraje jen do sluchátek..tak už nevím :(

gobbl3r (bez ověření)

Me se zatim dokonce ani nepodarilo do tohoto NB openSUSE nainstalovat :-D

bas
    Zkus si naformátovat disk

Zkus si naformátovat disk na ext3 a párkrát restartovat, taky jsem s tím měl problém.

www.suseportal.cz - Portál s informacemi ze světa SUSE LINUX ISSN 1802-064X © blue.point Solutions s.r.o. blue.point & Novell
SuSE CR, s.r.o. ani Novell neručí za správnost informací uvedených v tomto portále ani nezodpovídá za žádné
škody způsobené funkcí tohoto portálu nebo použitím informací zde uvedených.
SuSE CR, s.r.o. není prodávajícím, výrobcem, dovozcem ani dodavatelem zde uvedených výrobků a služeb.
Portál využívá redakční systém www.drupal.org. Na vzhledu tématu se podíleli tým blue-point Solutions (grafika) a Petr Pecháček (logo).
Na portál byly použity ikony a obrázky z projektu The Tango Desktop Project.